Historiek

Al 4 generaties van vader op zoon.

In 1925 werd een Gents bedrijf aangesteld om de beelden die de nissen op de gevel van het Leuvense stadhuis sierden te restaureren. Na de eerste fase van deze restauratie settelde een van de beeldhouwers, Jules Vander Haeghen, zich in Leuven. Zijn zoon Arthur startte hier ook in 1936 een eigen steenkappersbedrijf met zo’n 30 werknemers, dat kant-en-klare huizen realiseerden, vaak volledig uit natuursteen vervaardigd. Deze typische huizen zijn ook vandaag nog steeds te vinden.

In de loop der jaren is het bedrijf zich enkel op de natuursteenafdeling gaan focussen. Heel wat nieuwe woningen zijn toen uitgerust met een marmeren schouw of schouw in gekloven witte steen, van de hand van Vander Haeghen! Ook voor kerkhofwerk werd het bedrijf meer en meer gevraagd. Tony, de zoon van Louis, was al vanaf zijn 12 jaar op woensdagnamiddag en zaterdag actief in natuursteen. In 1984 stapte hij voltijds in het bedrijf. Zo werden de activiteiten verder uitgebreid en specialiseerden we ons ook in keuken- en badkamertabletten. In de jaren ’90 vervoegde Karin, de vrouw van Tony, het team om de administratie in goede banen te leiden.

Begin 2024 slaagt het bedrijf een andere weg in: door het moeilijk vinden van geschikt personeel wordt de eigen productie stopgezet en starten we een samenwerking met de groep André Celis. De verkoop en productie wordt vanaf dan door André Celis Natuursteen (Staatsbaan 77 te Lubbeek) gerealiseerd. 

Ons bedrijf verzorgt vanaf dan de plaatsing van grafstenen, trappen, venstertabletten en plinten. Op die manier kunnen we een kwalitatieve service blijven verzorgen.

Zo wordt het steenkappersvak en de passie al 4 generaties van vader op zoon doorgegeven. En al 3 generaties lang drukt het bedrijf zijn stempel met een familiaal karakter!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x